14 juli: Leoni Jansen in Steenbergen

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij een optreden van Leoni Jansen. Ik kende haar naam nog van… ja waarvan: tv, muziek, theater, een mix van dat alles. Het bleek prachtig: een innemende vrouw en wat een stem..!

Leoni is een presentatrice, zangeres, actrice en theatervrouw. Ze begon samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox begin jaren zeventig een theatershow en deed daarna veel presentatiewerk op de tv. Eind jaren zeventig trad Jansen op als jazzzangeres en bereikte onder andere het North Sea Jazz Festival. Daarna ging ze over naar presentatie voor radio en de televisie. Ze presenteerde het Jeugdjournaal, maar ze heeft ook meerdere programma’s gemaakt en gepresenteerd. Haar hoogtepunten op het terrein van televisie waren de culturele programma’s Uit de kunstGeen C te hoog en Jansen & Co (vanaf december 1987), waarin ze zowel bekende binnenlandse als buitenlandse gasten ontving.

Hierna stopte ze met tv-werk en ging zich toeleggen op muziek en zingen. Ze maakte en regisseerde voorstellingen en produceerde cd’s met een mix van Keltische, Afrikaanse en zelfgeschreven liedjes. Ook zong ze voor Nelson Mandela en op het trouwfeest van kroonprins Willem Alexander en Máxima. En nu….voor u in Steenbergen!

Zondag 14 juli mogen we haar verwelkomen in Steenbergen, nadat ze er een lange wandeling op heeft zitten in Frankrijk en Spanje. Tijdens de voorstelling vertelt ze over haar leven op de boerderij en verhaalt over ongewenste dieren, pelgrimstochten en haar liefde voor de natuur. Met een karrevracht aan muzikale ervaring en drie gitaren in de bagage brengt Leoni tijdens dit buitenconcert (bij mooi weer) prachtige nummers ten gehoren als ‘Kind van de Maan’, ‘Klaverveld’ en ‘Blowin’ in the Wind’.

Wil je genieten van dit optreden, dan kun je kaarten a 20,00 bestellen via www.landgoedsteenbergerveld.nl

Graag tot dan!

Ilbina

Schrijf je in voor de update

Blijf op de hoogte van leuke en inspirerende activiteiten op Landgoed Steenbergerveld

Loading