Over het landgoed

Landgoed Steenbergerveld ligt tegen het dorpje Steenbergen aan, gemeente Noordenveld, Drenthe. Het lange smalle landgoed kenmerkt zicht door een gemengd bos van dennen, eiken en berken.  Een prachtig gebied waar we vanaf 2021 met heel veel plezier wonen en werken. 

Van akkerbouwgebied tot landgoed

Sinds 2018 mogen we ons eigenaren noemen van een prachtig stukje Drenthe: Landgoed  Steenbergerveld in Steenbergen. Het jong aangelegde gemengde bos van ca. 20 jaar oud heeft een oppervlak van 10 ha en grenst aan bos, heide en akkerbouwgebied.  Daar waar de grond wat lager is en waar het gras altijd groen lijkt te zijn bevinden zich een paar pingo’s uit vroegere tijden. Wandelpaden slingeren door het gebied zodat je heerlijk kunt dwalen over het landgoed. We verwonderen ons dagelijks over de prachtige luchten, de geuren en kleuren van de omgeving en al het leven dat zich hier bevindt. Buiten wonen betekent voor ons veel buiten zijn,  meebewegen met de seizoenen en met respect omgaan met je omgeving. 

Binnen: Off-grid wonen en werken​

Op het water na is de woon- en werkruimte zelfvoorzienend: de warmte komt van een inpandige houtgestookte centrale, die tevens het water verwarmt in combinatie met heatpipes op het dak. Zonnepanelen wekken de stroom op, die wordt opgeslagen in accu’s. Het markante gebouw van bewerkt Fins hout past perfect in de groene omgeving.

 

Schrijf je in voor de update

Blijf op de hoogte van leuke en inspirerende activiteiten op Landgoed Steenbergerveld

Loading